verbinden, verblijden, veraangenamen, verbazen, verspreiden, vermaken, verdiepen
=Cultuur 

Programmering 2023 / 2024 


Klik hier om naar de website van Souvenir te gaan
Abonnement Verkoop


Woensdag  27 september 20.00 uur

Trio Albrecht Mayer, Theo Plath & Fabian Müller


Als je aan hobo denkt, dan denk je aan Albrecht Mayer. Luisteraars en critici spreken over "vonken van de goden" en over Mayer die "de hobo verheft tot een instrument van verleiding". Albrecht Mayer studeerde bij Gerhard Scheuer, Georg Meerwein, Ingo Goritzki en Maurice Bourgue en begon zijn professionele carrière in 1990 als eerste hoboïst van het Symfonieorkest van Bamberg. Hij stapte in 1992 in dezelfde functie over naar de Berliner Philharmoniker. Solistische optredens waren er vanaf 2007 (o.a. Carnegie Hall New York, festival van Luzern) en hij mocht in de loop der jaren vele prestigieuze prijzen en onderscheidingen in ontvangst nemen. In april 2021 verscheen een Mozart-album dat meteen de top van de klassieke muziek charts bereikte. Albrecht treedt op deze avond op met twee andere fantastische musici: fagottist Theo Plath en pianist Fabian Müller. Plath is sinds 2019 eerste fagottist van het hr-Sinfonieorchester in Frankfurt en prijswinnaar op het ARD Internationaal Muziekconcours 2019. Als solist treedt Theo Plath onder meer op met het Münchener Kammerorchester en het hr-Symphonieorchester en is hij te horen in zalen als het Konzerthaus Dortmund en de Elbphilharmonie in Hamburg. Als veelgevraagd kamermusicus is hij regelmatig te gast op internationale festivals. Toppianist Fabian Müller heeft een exclusieve samenwerking met ‘Berlin Classics’.  Hij is regelmatig te gast op festivals als het Ruhr Piano Festival, het Rheingau Music Festival, het Heidelberg Spring Festival en is in 2024 ‘Artist in Residence’ bij het Schwetzingen SWR Festival. Hij speelt op vleugels in geweldige zalen en zal op 27 september de Steinway vleugel van Souvenir de Montagnards beroeren. Het uitdagende trio met een prachtig Frans programma komt speciaal voor dit concert naar Nederland.

Programma:
Jean Françaix: Trio für Oboe, Fagott und Klavier
Roger Jean Boutry: Interférences 1 für Fagott und Klavier (1972)
Camille Saint-Saëns: Sonate für Oboe und Klavier D-Dur op. 166
Camille Saint-Saëns: Sonate für Fagott und Klavier G-Dur op. 168
Maurice Ravel: aus den ‘Miroirs’ für Klavier: no. 1 Noctuelles, no. 2 Oiseaux tristes, no. 4: Alborada del gracioso
Francis Poulenc: Trio für Oboe, Fagott und Klavier

Uitvoerenden:
Albrecht Mayer, Oboe
Theo Plath, Fagott
Fabian Müller, Klavier

Woensdag 25 oktober, 20.00 uur
Daniel Rowland & Maja Bogdanovic met Combattimento

Angelo Solitario

De Nederlands-Engelse violist Daniel Rowland en de Servisch-Franse celliste Maja Bogdanovic hebben hun muzikale krachten sinds 2018 gebundeld. Het resultaat is verbluffend; de zielsverwantschap klinkt in elke noot.  Ze treden op in Europa, de VS en Zuid-Amerika en oogsten daarbij veel lof.  Hun eerste CD is vaak te horen op de radio en het duo is regelmatig te gast bij tv programma’s. Deze magische ontmoeting tussen viool en cello is bij de Souvenir des Montagnards te zien en beluisteren in het programma ‘Angelo Solitario’. Rowland en Bogdanovic treden op met het gerenommeerde Combattimento en gaan tijdens dit concert de dialoog aan met dit ensemble. Drie wervelende concerti van grootmeester Antonio Vivaldi omlijsten een bijzonder gevarieerd programma, met zowel oude als moderne muziek. Een zelden gespeeld, meesterlijk strijksextet van Luigi Boccherini en één van de briljante concerto’s van Charles Avison (naar klavecimbel sonates van Domenico Scarlatti) staan tegenover de indringende vioolmeditatie van de Letse componist Peteris Vasks en de fraaie hommage aan collega-cellist en componist Boccherini van Giovanni Sollima.

Programma:
Antonio Vivaldi: Concerto voor strijkers in D-groot RV 121, Allegro molto – Adagio – Allegro
Luigi Boccherini: Sextetto in f-klein op. 23/4, Allegro moderato – Menuet – Grave Assai – Allegro
Giovanni Sollima: uit ‘L.B. files’: ‘Igiul’, voor cello en strijkers
Antonio Vivaldi: Concerto voor viool en twee cello’s in C-groot RV 561, Allegro – Largo – Allegro
Charles Avison: Concerto grosso V in d-klein (naar Domenico Scarlatti), Largo – Allegro – Moderato – Allegro
Peteris Vasks: ‘Lonely Angel’, voor viool en strijkers (1999/2006)
Antonio Vivaldi: Concerto voor viool en cello in Bes-groot RV 547, Allegro – Andante – Allegro molto

Uitvoerenden:
Daniel Rowland, viool
Maja Bogdanovic, cello
Combattimento: Cynthia Freivogel - viool, Quirine van Hoek – viool & altviool, Marjolein Dispa – altviool, Diederik van Dijk - cello, Erik Olsman - contrabas, Sören Leupold – chitarrone, Pieter Dirksen – klavecimbel

Rest volgt z.s.m. 

Abonnement Verkoop