Holberg, kunst- en cultuurbedrijf
Welkom op onze website

https://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.Button/images/thumbnail.svghttps://strato-editor.com/.cm4all/widgetres.php/com.cm4all.wdn.Button/images/thumbnail.svg

Wat komt: 

 

KAMERMUZIEK SOUVENIR Tilburg 22 & 23 februari 2022
Uniek: ontmoet de wereldberoemde meesterpianist Alexander Malofeev in een intieme setting
De dag voordat hij in de Concertzaal Tilburg optreedt, bezoekt deze 22-jarige Russische pianovirtuoos op dinsdag 22 februari de Souvenir Academie. Zoals altijd geeft muziekkenner pur sang Leo Wolfs in een passievol betoog een toelichting op composities, componisten en musici.  Maar deze keer wordt het een bijzondere les. Leo Wolfs interviewt tijdens de les Alexander Malofeev, die vervolgens een compositie zal spelen op de vleugel.
Alexander won op 13-jarige leeftijd de Internationale Tchaikovsky Competitie voor jonge musici. Het Italiaanse Corriere della Sera beschreef hem als het nieuwe fenomeen van de Russische piano traditie. Voordat hij Tilburg bezoekt, rondt hij zijn tour in USA af. Kortom, een pianist die al veel bereikt heeft en met een fenomenale carrière voor zich.
De bezoekers van de Souvenir Academie gaan hem van dichtbij meemaken. In wat bijna een  huiskamerconcert genoemd kan worden. Er is op dinsdag 22 februari nog plaats voor geïnteresseerden. De entree kost €17,50 (met pin aan de deur te betalen). Ook voor zijn optreden op 23 februari in de Concertzaal te Tilburg zijn nog beperkt kaarten beschikbaar. Er is die dag een concert om 18.30 uur en om 20.30 uur.
Souvenir Academie vindt op 22 februari van 10.00 tot 12.00 uur plaats in de Nieuwe Koninklijke Harmonie aan de Stationsstraat 26 te Tilburg.

meer info 

KAMERMUZIEK SOUVENIR, Tilburg, zondag 5 maart
De pers beschrijft zijn talenten als 'overrompelend', 'sensationeel' en 'fenomenaal'.
Behzod Abduraimov werd geboren in 1990, in Oezbekistan. Hij begon op zijn vijfde met pianospelen als leerling van Tamara Popovich in zijn geboortestad Tasjkent. Hij voltooide zijn piano-opleiding bij Stanislav Ioudenitch aan het International Center for Music van de Park University (Missouri), waar hij vervolgens artist in residence werd.
De pianist is befaamd door zijn diepgang en strelende toonvorming. In elke uitvoering van de Oezbeek zit wel een fluistermoment. Beide facetten van zijn spel staan de heftige romantische passages van dit pianoconcert zeker niet in de weg, want op de momenten dat het er op aan komt, gooit Abduraimov zich met alle passie die in hem is in de strijd.
De pianist soleerde bij onder meer het Gewandhausorchester Leipzig, het NDR Elbphilharmonieorchester, de Münchner Philharmoniker, het Boston Symphony Orchestra en de Los Angeles Philharmonic, waarbij hij samenwerkte met dirigenten als Vladimir Ashkenazy, Vasily Petrenko, Vladimir Jurowski en Valery Gergiev. Hij gaf recitals op de festivals van Verbier, La Roque d’Anthéron en Aspen.
Als artist in residence van het Fundação Calouste Gulbenkian in Lissabon trad hij recent twee keer op onder leiding Lorenzo Viotti.
Zijn debuut-cd won een Choc de Classica en een Diapason Découverte. Zijn cd met pianoconcerten van Prokofjev en Tsjaikovski oogstte eveneens veel lof.

Programma: LISZT : Benediction de Dieu dans la solitude, S173/3
FLORENCE PRICE : Fantasie nègre No. 1 in E Minor
MUSSORGSKY : Pictures at an Exhibition

 

TICKETS

 

 

 

Kamermuziek Breda, NIEUWE VESTE 

Vrijdag 1 april, 20.15 uur (of 19.00 en 20.45 uur)

Remy van Kesteren
Wat geweest is:  

E-mailen
Bellen