Holberg, kunst- en cultuurbedrijf
Welkom op onze website

Herdenkingsconcert 3 mei 2023

OVER LEVEN

3 mei herdenkingsconcert voor jong en oud


CONCERTZAAL Tilburg, 19.30u


Reis mee in de levensgeschiedenis van Anita Wallfisch. Ze heeft Auschwitz overleeft door cello te spelen. Na de oorlog is ze een wereldberoemde celliste geworden. Ze kijkt zonder verbittering terug op haar Holocaust-verleden. Anita, nu 97 jaar, heeft één missie; jongeren bewust maken van het verleden en maakt een vergelijking met ontwikkelingen van nu.


Een multimediaal concert waarbij muziek, woord, beeld, geluidloos in elkaar overlopen. Op het doek indrukwekkende momenten, interessante interviews, meningen van nu, beelden van toen. De première van deze docu-film gemaakt door Peter van den Dungen


De cello wordt bespeeld door stercelliste Ella van Poucke. Samen met haar broer pianist Nicolas verklankt ze muzikaal de stem van Anita. Verder op het podium sopraan Charlotte Janssen, Möbius Ensemble Tilburg,  Koord Ad Parnassum, Kinderkoor en dochter Maya Wallfisch.


Prachtige afwisselende muziek is te horen met composities van Benjamin Wallfisch (kleinzoon) Maarten Hartveldt, Robert Schumann, Richard Strauss, Max Bruch, Maurice Duruflé, Ludwig van Beethoven, Maurice Ravel.

TICKETSTickets:
www.kamermuzieksouvenir.nl
€ 25,00 t/m 25 jaar  € 12,50

KLIK 

E-mailen
Bellen