De ervaring van Evelien is ruim en breed. Door haar werkzaamheden in het verleden als hoofdproducent van het Bachfestival is de gang van zaken op de werkvloer haar bekend. Haar artistieke visie is terug te vinden in de programmering van de concertzaal Nieuwe Veste te Breda en in Dordrecht heeft ze de artistieke leiding over het gerenommeerde cellofestival.  Ze wordt veelvuldig gevraagd om programmeringsactiviteiten te initiëren en/of  productiewerkzaamheden te verrichten voor diverse festivals en concerten. In het verleden heeft Evelien het concertpodium “De Kunstkerk” opgezet en gedurende 5 jaar op succesvolle wijze geleid op het gebied van PR/marketing, communicatie, organisatie, productie en programmering voor meer dan 60 concerten per jaar.  Daarnaast is ze programmeur voor Schouwburg Kunstmin geweest. Evelien beschikt door haar werkzaamheden vanuit heden en verleden over een groot muzikaal netwerk zowel aan de kant van uitvoerenden, als die  van concertorganisaties en impresariaten. Sinds tien jaar vervult ze de functie van orkestmanager van Brabant Sinfonia. In dit orkest - maar ook in haar vaste kwintet - is Evelien actief als hoboïste en geeft regelmatig concerten.

 

Inhoud, kwaliteit en een goede sfeer gaan wat haar betreft hand in hand en zoals ze zelf zegt:  “muziek zit in mijn bloed en hier wil ik graag op een zo breed mogelijk vlak mee bezig zijn, ik ben gelukkig als alle uitvoerenden en betrokkenen ook tevreden zijn”.  

 

Daarnaast  is Evelien voordrachtskunstenaar en schrijft verhalen voor vertelvoorstellingen voor allerlei gelegenheden.   Ze heeft diverse masterclasses en opleidingen gevolgd.  De mondelinge cultuuroverdracht, dat is haar passie. Vaak gebruikt zij naast het verhaal, muziek en/of beeld omdat deze verschillende disciplines elkaar prachtig aanvullen en versterken.

Regelmatig verzorgt Evelien “verhalen op maat” en workshops voor bedrijven of particulieren. Centraal daarbij staan specifieke thema’s, toegespitst op de doelgroep. Evelien heeft een rijdend, rondtrekkend  theatertje, “TheaterPaars”.